High Tea voor mijn vaders 70ste verjaardag

Mijn vader wilde graag een High Tea voor zijn verjaardag maar niet in een restaurant. Ach ja, dat wil ik wel organiseren. Ten slotte is het mijn passie om te koken. De eerste afspraak met mijn moeder en beste vriendin om alles door te nemen duurde geloof ik meer dan twee uur. Een heleboel zaken waar je aan moet denken: Wat ga ik maken, welke kleuren, ballonnen, slingers, thee kopjes en etagères ga ik werken. Daarna ging ik aan de slag met het uitzoeken van recepten en uiteraard alvast wat hapjes testen voor de high tea, daar was mijn eigen verjaardag een uitstekende gelegenheid voor. De eerste reactie op mijn panna cotta recept was ” heb je dit ook in een emmer”?

Brownies eindelijk succesvol

Mijn eerste poging voor het maken van brownies was geen succes, ze zagen er vet en niet heel erg smakelijk uit. Het enige hapje dat ik heb genomen voordat het in de prullenbak belandde was zelfs slecht voor de maag. Bah!… Niet elk recept is even goed, dus op zoek naar een ander gegaan en opnieuw geprobeerd. OOOOh Yummie!  Voor de zekerheid heb ik op de sportschool de Zumba damesklas als testers gebruikt, om zeker te weten dat het ook echt lekker was. Met hun feedback en een goed basisrecept was ik klaar voor de High Tea met voila – heerlijke brownies.

Ei-muffin uitdaging

Ei-Muffins, ohh die kunnen zo lekker zijn! Ik had ze twee jaar geleden met Pasen al eens gemaakt dacht met de High tea in mijn achterhoofd aan een mini variant. Mooie mini muffin tray met kleine vormpjes ei mengsel erin, kwamen prachtig uit de oven. Maar nadat ze waren afgekoeld waren de vormpjes ook geslonken, zag er niet uit. Volgende poging eerst zonder vormpjes gebakken, netjes de vormpje met olie bespotten ook deze kwamen weer prachtig de oven uit. Helaas met geen mogelijkheid uit de vormpjes te krijgen. Laatste poging: met extra veel roomboter de vormpjes ingevet en… eindelijk het juiste resultaat.

Soesje maken

Mijn avontuur met de soesjes is een gevecht dat ik niet heb gewonnen. Het maken van de soezendeeg is een eitje, al een paar keer gedaan en ze kwamen ook weer prachtig uit de oven. En omdat ik geen enorme slagroom fan ben, had ik bedacht om ze te vullen met banketbakkersroom. Ook het maken van de banketbakkersroom ging ook volgens plan. Netjes volgens de regels van “Rudolph” op een plaatje laten afkoelen en er een spuitzak mee gevuld. Uiteraard gaatjes geprikt in de soesje en vullen maar, althans dat dacht ik maar helaas was de vulling veel en veel te dun. O wat een gedoe, er lag meer vulling op het aanrecht en in de gootsteen dan er in de soesjes gingen. De laatste zes soesjes uiteindelijk toch maar met slagroom gevuld omdat ik niet meer genoeg in de spuitzak over had. Op het aanrecht lag helaas meer dan genoeg. Hup de vriezer in die soesjes.

Of ze lekker waren? Ehhh, ja. Die ene die ik geproefd heb, was heerlijk. Maar uiteindelijk kwam boontje om zijn loontje, geen van de gasten heeft mijn soesjes geproefd, ze lagen na de High Tea namelijk nog steeds in de vriezer. Niet dat dit erg was, want we hebben met zijn allen genoten van een fantastische maaltijd tijdens de High Tea voor mijn vaders 70ste verjaardag. De wijntip voor zo’n High Tea is naast Engelse thee de Domaine Beaulieu

Daniëlle