Asperges zijn het witte goud, maar vindt iedereen dat?

Witte goud Vorige maand hadden de kranten en dagbladen het erover dat het ‘witte goud’ eind maart al in winkels zou liggen. Nu de wereld opeens is veranderd moeten we nog maar afwachten of er genoeg stekers zijn om de asperges te oogsten en niet dat hele velden worden ‘doorgedraaid’ omdat de vaste seizoenskrachten niet durven of kunnen komen door de Coronacrisis. Persoonlijk vind ik het allemaal een beetje onwerkelijk, vorige week kwam ik om in de opdrachten en had eindelijk het gevoel dat mijn cateringbedrijf, Your Taste my Kitchen, van de grond kwam. Nu een week later zijn alle opdrachten of uitgesteld of opgedroogd. Het enige wat ik kan doen is moet houden en hopen dat het allemaal weer aantrekt na deze moeilijke periode. Asperges ohh zo lekker! De meeste mensen in mijn omgeving vinden die asperges heerlijk en kunnen dan ook niet wachten op eerste gerechten met asperges. […]

Wel of geen catering?

Catering of Pizza laten bezorgen? Laatst was ik in gesprek met een ondernemer die een combinatie van een vergadering en diner bij een klant had. Er werd gekozen om pizza’s te laten bezorgen, want op die manier kon iedereen zijn eigen voorkeur aangeven en binnen drie kwartier stonden er heerlijk ruikende dampende pizza’s op tafel. Ondanks het feit dat het een prima keuze was schok de ondernemer van de rekening. Hij kon zo vier bedrijven in zijn directe netwerk opnoemen die voor datzelfde geld een veel meer gevarieerd, luxer en gezonder diner hadden klaar gemaakt. Verschillende eetgewoontes De groep werknemers en freelancers vierde een succesvolle lancering van een project. Er werken developers en engineers van verschillende nationaliteiten met veel verschillende eetgewoontes en wensen bij dit prachtige bedrijf. Zo is Vegan tegenwoordig erg hip, eet niet iedereen varkensvlees en komt glutenallergie voor. Pizza was achteraf dan ook niet bij iedereen een […]

Borrelplanken en borrelboxen

Borrelplanken Iedereen bestelt wel eens bij zijn biertje of wijntje een portie bittergarnituur of een lekker kaasplankje. Borrelplankjes met Italiaanse vleeswaren, olijven, wat kaas en heel veel brood kun je tegenwoordig ook nog wel bestellen maar het is meestal een beetje van hetzelfde. Er is voor mij als kok en Foodie wel een groot probleem: Het komt zelden voor dat ik na het eten van zo’n borrelplank denk “Nou, dat was die 15 euro zeker waard.” Het is niet dat ik het nooit probeer. Ik heb zelfs wel eens een poging gedaan om een suggestie te geven bij een restaurant waar ik graag kom. “Stel, je legt er wat gegrilde groenten bij en wat bijgerechten die je ook serveert bij de lunch. Die kun je ook serveren op een uitgebreide borrelplank. Als je bijvoorbeeld een broodje pittige kip serveert kun je die ook in een schaaltje op een borrelplank serveren. […]

Prive kok aan huis

Bijna drie jaar geleden begon ik met mijn catering bedrijf Your Taste my Kitchen. Een van mijn eerste opdrachten was de catering van een verjaardagsdiner voor 10 personen. De klant had een paar drukke maanden achter de rug en wilde met de verjaardag vooral lekker in de woonkamer zitten met zijn gasten en niet de hele avond achter het fornuis staan. Als privé kok moet je aan veel dingen denken. Niet alleen kook je maar je overlegt over het menu, of er genoeg borden en bestek is, welke stijl van koken past en of de klant sjiek tafellinnen wil of juist niet. Om eerlijk te zijn was dat best even spannend, koken in iemand anders zijn keuken is toch even schakelen. Samen met de klant begonnen we met het creëren van een driegangenmenu. Ik had eerst mijn receptenverzameling erop nageslagen en me volledig uitgeleefd. Het was een geweldig menu, alleen […]

I’m dreaming of a white Ch… ardonnay

I’m dreaming of a white Ch… ardonnay Zoals elk jaar test ik het kerstmenu eerst. Na de laatste hap legt mijn man zijn vork neer en zegt: “Dat was erg lekker” ik zeg: “je klinkt verbaast?” Nou ja gewoon lekker! Dat is nog eens een mooi compliment toch? Al weken was ik opzoek naar gerechten die ik wilde maken voor de kerst, het wilde maar niet lukken. Zelfs het doornemen van mijn, als maar, groeiende stapel kersttijdschriften gaven niet de inspiratie. Totdat ik van de week, in mijn haast, een wijn fles tegen de stoeptegels gooide. Beetje gestrest? Thuis maar eens een fles wijn opengetrokken en had ik binnen een kwartier de recepten uitgeschreven. Nieuwe website De laatste weken hard gewerkt om mijn nieuwe website rond te krijgen, uiteraard met een heleboel hulp. Twee jaar geleden had ik zelf een website in elkaar geflanst dus het werd tijd voor een […]

Relaxed en gezond de feestdagen door

Relaxed en gezond de feestdagen door Twee weken geleden zat ik met een groep vrienden in een Bourgondisch restaurant, waar uiteraard de vraag rees “wat doen jullie met kerst?!” Er kwamen wat verzuchtende geluiden uit verschillende hoeken, iets in de trend van tja zoveel eten, moeilijke eters, keuze tussen ouders en schoonouders.  Een aantal vriendinnen kiezen voor een weekje weg, wel met een stel schoonouders/ouders maar die kun je goed inschakelen als oppas. Kun je even gezelig met z’n tweeën romantisch erop uit. Daarentegen hoe groot het contrast was met het gesprek dat ik aanhoorde van mijn tante met haar zussen en vriendinnen, die zijn allemaal ruim met pension en hadden grootste plannen voor de feestdagen. Captain’s diner, zelfgemaakte pasta en het maken van bavette kwam voorbij zetten. Ik heb thuis even opgezocht wat een Captain’s diner was om eerlijk te zijn. Niet mijn ding concludeerde ik, tafelzuren, kapucijners, aardappels […]

High Tea voor mijn vaders 70ste verjaardag

High Tea voor mijn vaders 70ste verjaardag Mijn vader wilde graag een High Tea voor zijn verjaardag maar niet in een restaurant. Ach ja, dat wil ik wel organiseren. Ten slotte is het mijn passie om te koken. De eerste afspraak met mijn moeder en beste vriendin om alles door te nemen duurde geloof ik meer dan twee uur. Een heleboel zaken waar je aan moet denken: Wat ga ik maken, welke kleuren, ballonnen, slingers, thee kopjes en etagères ga ik werken. Daarna ging ik aan de slag met het uitzoeken van recepten en uiteraard alvast wat hapjes testen voor de high tea, daar was mijn eigen verjaardag een uitstekende gelegenheid voor. De eerste reactie op mijn panna cotta recept was ” heb je dit ook in een emmer”? Brownies eindelijk succesvol Mijn eerste poging voor het maken van brownies was geen succes, ze zagen er vet en niet heel […]

Sushi maken

Sushi maken Sushi maken. Leuk idee! Gelukkig ben ik gezegend met een stel vrienden die zeer open staan om mee te doen aan mijn workshop experimenten of mijn gerechten komen proeven. En wat had ik verzonnen? Een sushi workshop…. Je zult denken hoe moeilijk kan het zijn om rijst te koken? Tenslotte doet elk huishouden dit gemiddeld twee keer per week. Maar sushi rijst koken blijkt toch een kunst te zijn als je de websites mag geloven dan duurt een opleiding tot sushi chef 3 tot 5 jaar. Sushi rijst maken was altijd een plaag voor mij, vooral omdat wat er op de verpakking staat en wat ik op websites lees nogal eens verschillen met elkaar Mijn rijst was altijd al droog gekookt lang voordat de wekker is afgegaan, dus ik gooide er altijd maar extra water bij wat helaas weer resulteerde in zompige rijst. Sushi rijst moet rusten In […]