Catering of Pizza laten bezorgen?

Laatst was ik in gesprek met een ondernemer die een combinatie van een vergadering en diner bij een klant had. Er werd gekozen om pizza’s te laten bezorgen, want op die manier kon iedereen zijn eigen voorkeur aangeven en binnen drie kwartier stonden er heerlijk ruikende dampende pizza’s op tafel. Ondanks het feit dat het een prima keuze was schok de ondernemer van de rekening. Hij kon zo vier bedrijven in zijn directe netwerk opnoemen die voor datzelfde geld een veel meer gevarieerd, luxer en gezonder diner hadden klaar gemaakt.

Verschillende eetgewoontes

De groep werknemers en freelancers vierde een succesvolle lancering van een project. Er werken developers en engineers van verschillende nationaliteiten met veel verschillende eetgewoontes en wensen bij dit prachtige bedrijf. Zo is Vegan tegenwoordig erg hip, eet niet iedereen varkensvlees en komt glutenallergie voor. Pizza was achteraf dan ook niet bij iedereen een succes.

Overheerlijke gerechten bedenken

Als YTMK bijvoorbeeld die opdracht had gekregen dan had onze chef Danielle een couscous salade met verse kruiden, apart geserveerde gegrilde kip en granaatappelpitjes gemaakt in combinatie met een gegrilde groentesalade, feta en pijnboompitjes. Als we dan toch lekkere gerechten maken mag uiteraard de paddenstoelensalade met verse tijm en parmezaanse kaas niet ontbreken. Bij dit alles serveren we ruimhartig lekker vers brood met ambachtelijk gemaakte kruidenboter en tapanades. Het water loopt mij al in de mond terwijl ik het opschrijf, heeft u ook al trek? Misschien doen we er om al die buitenlandse werknemers eens echt Hollandse gerechten te leren kennen ook mijn favoriete gevulde eitjes bij, gewoon omdat het ouderwets genieten is.

Juiste keuzes maken

De ondernemer die me dit verhaal vertelde heeft mij beloofd dat hij volgende keer hetzelfde budget beter zal gaan besteden. Dus mocht je binnenkort een blog zien over een luxueus buffet bij een internationaal groeiende onderneming, dan is dat gelukt. Of ze zitten weer kleffe pizza te eten…